Jakabka
horgásztó

Terület: 14,4 ha
Telepítés: folyamatos
Halak: ponty, amur,
tok, csuka, keszegfélék,
compó, afrikai harcsa

Ponty Ponty fogás Ponty Ponty Ponty Csuka csukafogás csukafogás Ponty Ponty csukafogás pontyfogás csukafogás Ponty Ponty pontyfogás
A játszótér Napfürdő Horgásztó tábor Ifjú horgászok A játszótér tábor tábori program Kis horgász Főzőhely Kacsák Halpucolás táborozók Kis horgász tábortűz Főzés táborozók Pavilon Part tábori program tópart gyepkarbantartók Pihenés Pavilon Parkolni a tavak közvetlen közelében lehet tábori program Homokozó tábori program Játszótér tópart pavilon ebéd Halászlé Pavilon pavilon tábor Horgász pavilon tűzrakóhely Horgásztó Horgász tábori program tábori program tópart téli táj horgászok Játszótér Táborozás, bográcsozás Parkolni a tavak közvetlen közelében lehet labdapálya horgászverseny helyezettjei tópart horgászverseny helyezettjei Lovak víztükör tábori program Játszótér táborozók Pavilonok és játszótér Madárfészek Bárány tópart Birkák tábori program ebéd Lovak bográcsos ebéd

Szabályzat

 1. Horgászati feltételek
  1. A tavon horgászni az országos horgászrendtől eltérően, a halőrháznál kifüggesztett helyi horgászrend szerint szabad.
  2. Horgászidőszak: a halőrháznál kifüggesztett nyitvatartási rend szerint tart.
  3. A tavakon kizárólag érvényes napi belépőjeggyel, napijeggyel, vagy éves bérlettel lehet horgászni, a kijelölt részeken.
   A tó területe magánterület, amit a kezelő nyitvatartási időn kívül kutyás őrséggel őriz. Az orvhorgászat rendőrségi feljelentést von maga után.
  4. A Jakabka horgásztavon éjszakai horgászást nem tartunk.
  5. A felnőttek a nagy tavon (18 éves kortól) 2 bottal horgászhatnak, botonként maximum 2 horoggal. Ifjúsági horgász (9-től 18 éves korig) 1 fenekező bottal és maximum 2 horoggal, vagy úszós készséggel horgászhat. Gyermekhorgász (9 éves kor alatt) csak 1 orsó nélküli bottal (spiccbottal) horgászhat, kizárólag szülő, vagy hozzátartozó felnőtt felügyelete mellett.
   A kis tavon és a keszegező tavon a megváltott jegy hátoldalán leírt szabályok betartásával lehet horgászni.
  6. A halak etetésére darált, vagy főtt szemestakarmány, illetve élő csali engedélyezett. Penészes, illetve romlott etetőanyagot a tóba dobni nem szabad.
  7. Ragadozó halra élő és mű csalival is lehet horgászni.
   Tilos a gereblyézés, hálóval történő fogás. Fonott zsinór használata tilos (előkén engedélyezett).
  8. Horgászni stégről, illetve partról szabad a halőrháznál feltüntetett térkép szerint. Foglalt hely nincs(kivéve horgászverseny). A parton egymástól 5 méteres távolságtartással a szomszéd horgász zavarása nélkül horgászhatnak.
  9. Verseny alkalmával a horgászat korlátozás alá kerülhet.
  10. Tartószákba helyezni kizárólag a megtartani kívánt halat szabad. A megtartani nem kívánt halat a lehető legrövidebb időn belül kíméletes módon a tóba vissza kell helyezni. Az elvinni kívánt halat erre alkalmas tartószákban kell elhelyezni és a tó elhagyásáig élve kell tárolni. Halat csak abba a tóba szabad visszatenni, amelyikből ki lett fogva.
   A napijegyet és a bérletet váltóknak lehetőségük van a meghatározott mennyiségen felül, a halőrháznál kifüggesztett napi áron, akár több halat is elvinni. A tartószákba csak akkor tehetünk a meghatározott mennyiségen felül több halat, ha először azt a halőr megmérte!
   Gyermekek a kifogott halat a horgászó felnőtt kísérő szákjába kötelesek helyezni és az a szülői fogással kerül elszámolásra.
  11. Az elfoglalt horgászhelyet tisztán kell elhagyni. A keletkezett hulladékot a halőrháznál található szeméttárolókba kell elhelyezni.
  12. Kempingezni kizárólag az arra kijelölt helyen lehet a halőrháznál kifüggesztett rend szerint. A sátorozási lehetőséget a napi belépő díj nem foglalja magában.
 2. Egyéb szabályozás
  1. A tó partjára autóbehajtási lehetőség nincs. A kiválasztott horgászhelyen parkolni tilos. Parkolni csak az arra kijelölt helyen szabad.
  2. Erősen alkoholos vendég nem horgászhat, még saját felelősségére sem.
  3. Tilos az elkerített zónában horgászni és folyamatosan ott tartózkodni.
  4. Tilos a tavon csónakázni, evezni, kajakozni, fürdeni, úszni és tiltott mindennemű vízi sporteszköz használata.
  5. Tilos az elszákolt halat cserélni. A merítő használata 0,5 kg feletti halaknál kötelező. Halat a haltartóból visszaengedni nem szabad.
  6. Tilos tóba bármilyen tárgyat, idegen halat, halivadékot betenni, vagy bedobni.
  7. Tilos a tó környékén szemetelni, a környezetet, a fákat és növényeket rongálni.
  8. Tilos zajongani.
  9. A vízterülethez kapcsolódó teljes partszakaszon a tűzrakás szigorúan tilos, kivéve az arra kijelölt helyeket.
  10. A tóban kutyát, illetve bármi egyéb állatot fürdetni tilos
  11. A napijegyes, belépőjegyes horgászat más személyre nem ruházható át.
  12. Az elveszett tárgyakért a Jakabka tó kezelője felelősséget nem vállal.
  13. A tó területén térfigyelő kamerák vannak elhelyezve.
  14. Mivel a tó területén állandó ellenőrzést tartunk, a horgászat rendjét, illetve a halőr utasításait be nem tartó személy azonnali kártérítésre és a tó területének elhagyására kötelezhető.
  15. Távozáskor minden vendég a csomagjait kérésre a halőrnek bemutatni köteles!

 

A további szabályokat a melléklet tartalmazza.

Horgászati szabályzat melléklet

 

Minden Vendégünknek kellemes pihenést és sikeres horgászatot kívánunk!

 

Hertel László
Ügyvezető
Tel.: 06-30/5080881